Intrebare rezolvata

avatar

Ce acte trebuie sa fac unei persoane care ma reprezinta pentru vanzare cumparare de un teren?

Sunt plecata din Romania si vreau sa cumpar, iar o persoana ma va reprezenta legal sau juridic sau in tot ce ie nevoie, ce act trebuie sai fac din Spania ca sa fie repreznetant legal cu comision ? Este nevoie cumva si de stampila de la Haga ?

Avand in vedere ca santem comunitari europeni in teorie nu ie nevoie, iar documentu in sine fiind o imputernicire nu prea cred sa fie nevoie.

Multumesc pentru raspunsuri.

A intrebat Bianca Genoveva

Raspunsul ales

avatar

Lucian Buzea a raspuns pe 13.12.2011, 06:34

Pentru reprezentare este nevoie de procura. Aceasta este Anexa unui contract de mandat (sau de comison, sau de prestari servicii). Contractul si Procura se face in limba comuna a celor doua parti.
Daca aceasta limba este Limba romana iar ambele parti aveti si domiciliu in Romania este mai simplu. Va prezentati la un Notar in Romania, care va autentifica procura.

Daca exista alta varianta, se discuta in functie de speta existenta.

Clarificari:
1. "Stampila de la Haga" se numeste de fapt "Apostilare in conformitate cu Conventia de la Haga" sau simplu "Apostilare" . Reprezinta de fapt o supra-autentificare a unui document si este obligatorie pentru orice act intre parteneri internationali, cetateni ai statelor semnatare ale Conventiei de la Haga. Nu are legatura strict cu UE.

Sursa: http://www.linkedin.com/in/lucianbuzea

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Josef Wilhelm a raspuns pe 12.12.2011, 16:20mergeti la oricare Notar acolo unde domiciliati si dati o declaratie notariala precum ca numiti o anumita persoana, Nume , Prenume, nascut, domiciliat in....adresa, si ev. CNP sa va reprezeinte interesele la cumparare sau vanzare ale bunurilor dvs. in Romania si sa va reprezinte la orice organ de stat sau institutie la care este necesar prezenta dvs. si semnatura dvs.

Acest act notarial il dati la o traducatoare autorizata si la la randul ei da traducerea la Notar la legalizat.

Sursa: www.sanowin.de

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello