Intrebare rezolvata

avatar

Pot sa fac torturi si prajituri acasa pentru a le da spre vanzare ?

Buna ziua !

As vrea sa incep o afacere cu torturi din fondant si diverse prajituri. As putea sa le fac la mn acasa ? Nu am loc special amenajat.

Ce acte as avea nevoie pentru a-mi desfasura activitatea legal ? Bani nu prea am si tin sa mentionez urmatoarele detalii: am 17 ani si 8 luni, sunt eleva la un liceu de arte, sectia pictura si firma daca as avea nevoie are tatal meu.

A intrebat Pica Oana Marinela

Raspunsul ales

avatar

Gheorghe Serbanescu a raspuns pe 12.12.2011, 02:55

Deschideti o afacere.

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Protect Gal a raspuns pe 12.12.2011, 08:16

Buna!
Categoric nu.
Incearca pt inceput printre cunostinte si prieteni, pana faci 18 ani si un mic capital.
Dupa aceea infiinteaza o I.I. (intreprindere individuala 500/600 Ron), sau un SRL dar este mai scump (1000/1200 Ron).
Cand esti pregatita (dupa ce implinesti 18 ani) mergi la Oficiul Registrului Comertului.
Pana atunci contacteaza cofetarii care sunt dispuse sa-ti cumpere produsele.
Mult, mult succes!

Voteaza:   2 1 Raporteaza abuz


avatar

Ec. mst. jurist Chirila Minodora Olga a raspuns pe 12.12.2011, 12:36

infiintati un PFA dar cu o conditie cursul de bucatar cofetar si soliciati autorizare activitate la client,  DACA NU SRL  cu contract de munca vezi codul muncii (1) Persoana fizică dobândeşte capacitate de muncă la împlinirea vârstei de 16 ani. Succes!

Conditii pentru a putea fi Persoana Fizica Autorizata
Pentru a desfasura activitati economice in mod independent, persoana care are calitatea de angajat propriu, trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
- sa fi implinit 16 ani ;
- starea de sanatate dovedita cu certificat medical, sa le permita desfasurarea activitatii pentru care se solicita autorizatie;
- sa aibe calitatea necesara desfasurarii acelei activitati;
- sa posede autorizatie speciala emisa de organele competente potrivit legii, pentru desfasurarea activitatii economice a caror exercitere necesita o autorizatie speciala conform legii;
- sa nu fi fost condamnata prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru savarsirea unor infractiuni privind regimul legal stabilit pentru unele activitati sau a infractiunii de fals.

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz


 

avatar

Adina Popescu a raspuns pe 14.12.2011, 10:06

Mai asteapta putin pana la 18 ani, poti sa deschizi pentru inceput o II neplatitoare de TVA , pentru a colabora cu diferite firme sau chioscuri scolare poti sa le dai niste monstre a diferitelor produse de patiserie facute de tine si lista cu ofertele de pret. Bafta multa

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz


avatar

Sorin Bologa a raspuns pe 12.12.2011, 10:32

cum vi s-a recomandat pentru inceput nincercati sa vindeti la prieteni, cunostiinte, eventual la firme de organizare, evenimente, nunti, botezuri.
Aveti nevoie de spatiu special amenajat, cu aprobari de Sanepid, pompieri, mediu, etc. pentru a fi in perfecta legalitate.
Firma si forma juridica sunt mai putin importante.

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz


avatar

Mihai Groza a raspuns pe 12.12.2011, 11:53

pentru inceput este re comandat sa incepeti cu vanzarea la cunostiinte sa vedeti cum sta treaba. dupa ce vedeti cum va descurcati,prindeti ceva experienta vedeti daca vi se potriveste si merita

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz


avatar

Ion Alexandru Bogdan a raspuns pe 23.12.2011, 16:37

Este o idee buna si un vis indraznet.Dar ca sa fim realisti, ce anume vei avea nevoie cand vei porni o afacere(indiferent de forma juridica), ce costuri implica?Ce profit vei putea scoate?

Intai si intai de sfatuiesc sa iti termini studiile(chiar daca te opresti la liceu sau vrei si la facultate) pentru ca un buisness cere foarte multa implicare pentru a da roade.Dupa ce se rezolva cu timpul dedicat afacerii, gandeste foarte bine ce activitate desfasori, astfel incat piata sa nu fie supra-aglomerata.In cele ce urmeaza ti-am scris IN MARE pasii pe care ii ai de urmat si costurile minime!

Ca sa o luam de la inceput:
1. Intocmirea actelor pentru a deveni persoana juridica (PFA, SRL, II, IF etc. - pentru inceput CLAR neplatitoare de TVA) - in cazul in care nu ai cunostinte in domeniul juridic/administratie publica etc. ar fi un cost de minim 500 RON
2. Contabilitatea - eu platesc aproximativ 250 RON/luna pentru o firma cu activitate destul de restransa ce nu invarte sume prea mari
3. Iti trebuie un sediu social si un sediu secundar - daca ai un apartament cu 2 camere poti folosi una dintre camere ca sediu social si cealalta ca sediu secundar(dar mai sunt cateva etape juridice de urmat pentru transformarea unei locuinte in spatiu comercial => ~1000 RON)
4. Bun.Reusesti sa faci toate acestea - mai ai nevoie de avize sanitar-veterinare care sunt destul de stricte pentru o activitate de patiserie-brutarie
5. Trebuie sa te gandesti de unde procuri materia prima astfel incat sa ai preturi cat mai mici cu tot cu TVA si adaosul comercial
6. Ai nevoie de un plan de marketing - nu este foarte greu!Trebuie doar sa inventezi modaliatati de a iti face firma cunoscuta(materiale promotionale, reclama, internet, sampling, branduire, nume si logo)

Nu este foarte usor sa detii o Societate Comerciala sau alta forma juridica, ai nevoie de capital serios pentru a putea sustine afacerea pana incepe sa dea intradevar profit(abea dupa ce recuperezi investitia initiala).Afacere de profit cu bani putini este foarte greu dar nu imposibil.

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello