Intrebare rezolvata

avatar

Se poate ca tata cu contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere sa ne evacueze ?

Buna ziua.

Va rog daca ma poate ajuta cineva. In urma cu cativa ani parintii mei s-au mutat la tara; aici impreuna cu bunicii mei au facut un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere la notar totul legal, prin care au primit toata averea bunicilor mei: casa, pamant, etc.

Intre timp bunicul a decedat, mai traieste doar bunica. Problema mea este urmatoarea: tatal meu pur si simplu ne-a parasit plecand fara nici o instiintare undeva la un frate de-al lui prin Moldova, luand cu el acel contract de vanzare cumparare in original, as dori sa stiu daca poate sa faca ceva cu el adica eu si mama mea cat si bunica sa nu ne trezim intr-o zi pe drumuri pentru ca el sa vanda ceva cu acel contract in original.

Va multumesc si imi cer scuze daca nu am fost indeajuns de explicit.

Va multumesc pentru raspunsurile acordate. Tata nu s-a mai intors, in schimb contractul a fost recuperat, iar acum am inceput demersurile pt. a trece toata averea pe numele meu, am reusit sa iau legatura cu tata, el fiind de acord de a ceda totul mie si este de acord sa semneze toate actele necesare. Inca odata va multumesc enorm pentru ajutor.

Cu respect !

A intrebat Gheorghe Vasile

Raspunsul ales

avatar

Carmen Petrescu a raspuns pe 6.08.2011, 17:54

Atat timp cat in contract este specificat ca tatal dvs. este casatorit si bunica a vandut ambilor parinti, numai tatal dvs. nu va putea face mare lucru cu acel contract in original. Asta, daca ar vrea sa vanda legal, tot patrimnoniul trecut in contract!

Dar, eu va sfatuiesc sa vorbiti cu bunica si sa o convingeti sa solicite pe calea unei actiuni in instanta rezilierea contractului respectiv. Are toate sansele sa castige, mai ales daca angajati si un avocat. Veti fi surprinsi sa constatati ca, costurile pentru un astfel de proces si pentru avocat sunt mult mai mici decat va asteptati.

Succes !

Voteaza:   3 2 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Maria Vizitiu a raspuns pe 6.08.2011, 19:31

Buna ziua,

Presupun ca este un contract incheiat intre bunicii dvs., pe de o parte, si parinti, pe de alta parte.

In aceste conditii, tatal dvs nu poate instraina imobilul fara acordul expres al mamei dvs. Adica sa se prezinte in fata notarului public si sa semneze contractul de instrainare. Fiind vorba si de un teren, acesta nu poate fi incheiat decat sub forma autentica, adica la notar. In alte conditii, este nul. Acesta ar fi un aspect.

Un alt aspect este acela ca, pana la decesul buncii, nu se poate face niciun act de dispozitie asupra imobilului, teren si constructie. In situatia in care, prin absurd, tatal dvs ar instraina printr-un act sub semnatura privata ("de mana"), acel inscris poate fi anulat.  

In ceea ce priveste contractul, mergeti la notarul public care l-a incheiat si solicitati un exemplar al lui. Este bine sa-l inscrieti la CF, daca nu ati facut-o pana acum.

Succes!

av. Maria Vizitiu


Sursa: http://www.mariavizitiu.bizoo.ro

Voteaza:   3 2 Raporteaza abuz


avatar

Johnston Stefania a raspuns pe 6.08.2011, 19:52

Buna ziua ,,atit timp cit in contract scrie ca este vinzare cumparare cu clauza de intretinere ,,el nu poate face nimic numai dupa moartea banici ,,dar va sfatuiesc sa va duceti la un avocat si sa cereti anularea contractului ,,bunica poate anula contractul deoarece este in viata si poate pune pe altcineva din familie cu aceeasi cauza in contract ,,trebuie vorbit cu un notar sau avocat si o copie dupa acel contract si cerut anularea contactului ,,orcum nu poate face nimic numai dupa moartea bunici poate vinde sau inchiria ..succes

Voteaza:   3 2 Raporteaza abuz


 

avatar

Elena Laura Herescu a raspuns pe 9.08.2011, 13:12

Buna ziua,

daca imobilul este cumparat de parintii dvs , acesta este bun comun si nici un act de dispozitie ( cum e vanzarea) nu poate fi facut decat de catre ambii soti.

Daca in contractul de vanzare nu exista clauza de uzufruct in favoarea bunicii, tatal dvs poate sa evacueze pe oricine care nu are dreptul sa locuiasca acolo( exclusiv sotia sa ,ca si coproprietar).

Daca bunica doreste sa rezilieze contractul prin intermediul instantei pe motiv ca tatal dvs nu isi respecta obligatiile asumate, trebuie sa stiti ca nu o va putea face decat pentru 50% din imobil. Explicatia juridica consta in faptul ca, la momentul vanzarii, bunicii dvs detineau fiecare, cate o cota de 50% din acest imobil. In consecinta, bunica i-a vandut doar 50% din imobil( sau din bunurile care au facut obiectul vanzarii). Firesc, nu poate sa solicite sa reintre in patrimoniul sau mai mult decat avea la momentul vanzarii. Daca o instanta da o alta solutie, este gresita.
Restul de 50% raman in patrimoniul comun al cumparatorilor( parintii dvs), cota ce i-a revenit bunicului , la momentul vanzarii.

Mama dvs sau bunica pot cere un duplicat al contractului de la notariatul la care s-a perfectat vanzarea.
De asemenea, se poate verifica la cartea funciara cine este inscris proprietar, in acest moment, in raport cu imobilul( sau terenuri ).


avocat Laura Herescu

http://www.avocat-consultanta.com

Voteaza:   1 1 Raporteaza abuz


avatar

Tampa Maria Geta a raspuns pe 6.08.2011, 12:28

Buna ziua noroc ca traieste bunica, ar trebuii sa stiu al cui mama este  - trebuie anuntat de urgenta politia locala de catre mama dvs in care sa arate ca sotul ei a parasit domiciliul conjugal luand cu el contractul in original.. ar trebuii sa stiu daca mai aveti o copie...bunica dvs trebuie si ea sa anunte ca cel care trebuia sa aiba grija de ea a plecat cu contractul... este foarte important sa se faca demersurile cat mai repede posibil. Bunica sa faca un act aditional la contract la notar legalizat daca are copia( daca nu o are sa faca din nou contractul de vanzare cumparare fata de mama dvs) in care sa arate ca nu mai lasa decat la mama si la dvs mostenirea din cauza ca tatal care si el trebuia sa aiba grija de ea a parasit casa .. toate aceste lucruri trebuie facute cat mai grabnic ..intru cat se pare ca intentia tatalui este clar de a vinde proprietattea daca a plecat cu contractul ... ar trebuii sa stiu de cand a plecat... Oricum ar fi actionati cat de repede cu putinta>aveti grija de bunica  mare grija mergeti cu ea si rezolvati cat mai repede.tineti-ma la curent cu mersul problemei...email getatm14@gmail.com si telef 0726622561 MULT MULT Succes!!!!

Voteaza:   3 4 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello