Intrebare rezolvata

avatar

Ce beneficii pot avea daca sunt in somaj si raman insarcinata ?

Pot obtine plata indemnizatiei de crestere a copilului ?

A intrebat Amalia Madalina Mester

Raspunsul ales

avatar

Romica Bodron a raspuns pe 27.06.2011, 07:20

da,daca a-ti lucrat cel putin 12 luni consecutiv.

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Tampa Maria Geta a raspuns pe 27.06.2011, 08:52

Buna ziua "BENEFICIILE" daca santeti in SOMAJ si doar RAMANETI INSARCINATA sant foarte mari in primul rand avesti siguranta ca veti avea mai mult de muncit dupa ce ve-ti termina somajul pentru ca veti avea un copil deci trebuie sa va pregatiti sa va faceti un plan de actiune "UNDE SA VA ANGAJATI CAT MAI REPEDE -pentru ca atunci cand ve-ti naste sa aveti 12 luni de angajare altfel nu beneficiati de 2-3 ani de cresterea copilului.Deci -NU STATI PE GANDURI - aveti un copil de crescut, familia s-a inmultit - ANGAJATI-VA CAT MAI REPEDE - alte AVANTAJE NU AVETI - decat SA VA CAUTATIU URGENT UN LOC DE MUNCA- mult succes!

Voteaza:   2 1 Raporteaza abuz


avatar

Activ Sorf Consulting a raspuns pe 27.06.2011, 11:53

OUG 111/2011 prevede ca Art. 2. — (1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011,
persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului.
5) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
a) au beneficiat de indemnizatie de somaj, stabilita conform legii, sau au realizat perioade de stagiu de cotizare in sistemul public de pensii,in conditiile prevazute de actele normative cu caracter special care reglementeaza concedierile colective;
b) s-au aflat in evidenta agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca, respectiv a municipiului Bucuresti, in vederea acordarii indemnizatiei de somaj;
Daca se va naste copilul in perioada acordarii somajului se poate.Dupa expirarea perioadei de acordare a indemnizatiei de somaj nu se poate,cf celor mentionate mai sus .Sursa: http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_22533/OUG-nr-111-2010-priv...

Voteaza:   1 1 Raporteaza abuz


 

avatar

Zoltan Kelemen a raspuns pe 28.06.2011, 11:35

M-a amuzat formularea intrbarii dumneavoastra:
raspunsul meu este "COPILUL."
Sa va traiasca.

Sursa: Din suflet

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz


avatar

Sorin Bologa a raspuns pe 26.06.2011, 14:14

Da, se poate obtine indemnizatia de crestere a copilului

Voteaza:   1 1 Raporteaza abuz


avatar

Viorel Stefan a raspuns pe 30.06.2011, 08:39

Beneficiati de o alocatie dupa nasterea copilului dumneavoastra in mod sigur dar nu e un mare avantaj deoarece este de doar 50 roni  pe luna. Mai bine va angajati undeva sa il puteti creste , ca oricum veti putea beneficia de aceasta alocatie lunara indiferent daca sunteti sau nu angajata. Iar dupa 12 luni in care ati muncit consecutiv cu angajare si doriti sa aveti vre un benefeciu veti primii ajutor de indemnizatie sa va puteti creste copilul, dar nu veti mai putea lucr decat dupa ce copilul va plinii 2-3 ani (deorece veti fii in concediu maternal)

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz


avatar

Anita Koka Anita a raspuns pe 20.07.2011, 11:43

Buna!
Eu nu sunt de acord ci ce zic ceilalti, pentru ca:
-daca deja sunteti insarcinata 100% nu veti putea lucra un an! sa aveti 12 luni lucrati.
-la asta trebuia sa va ganditi din timp, nu asa in ultimul moment cand deja s-a intamplat
-nu prea cred ca copilul a fost dorit... si de aceea vreti sa profitati.
Dar in fine nu sunt eu in masura sa ma bag.
Totusi uneori nu ar strica sa fiti cu capu' pe umeri!

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello