Intrebare rezolvata

avatar

Certificatul de urbanism constructie de sarpante trebuie sa fie aprobat pe scara sau pe bloc ?

A intrebat Ionescu Maria

Raspunsul ales

avatar

Raluca Duta a raspuns pe 20.05.2011, 14:41

Da,de acord cu tot ce s-a spus pana acum,certificatul de urbanism este un document informativ ,premergator obtinerii autorizatiei de constructie;dar fiind vorba de lucrari de sarpanta la blocuri(de cele mai multe ori un bloc este alcatuit din mai multe scari de acces),la emiterea autorizatiei de constructie,arhitectul sef ,responsabil cu urbanismul in urbea respectiva, va avea in vedere mai multe criterii:din punct de vedere al armoniei arhitecturale de zona conform planului urbanistic deja aprobat,posibilitatea extinderii autorizatiei de constructie si la celelalte scari,in aceleasi conditii,etc.Orice solicitare a certificatului de urbanism pentru orice tip de lucrare ,care necesita acest lucru,se face in numele Asociatiei de proprietari respective ,indiferent daca este vorba de o scara ,de mai multe ,sau de tot blocul;unitatea de masura pentru o sarpanta pentru bloc,nu se refera la un singur apartament ,ci la o scara intreaga,sau la mai multe.
Multumesc!
Iulian Stanescu,
Targoviste

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Graur Cristina a raspuns pe 19.05.2011, 22:08

Certificatul de urbanism este un act de informare emis de primarie. Acesta este semnat de catre primar. Fiind un act informativ nu are alt rol decat acela de a va informa cu privire la toate conditiile, documentele si avizele pe care va trebui sa le indepliniti si sa le obtineti pentru a putea solicita ulterior Autorizatia de construire.. In multe situatii, prin Certificatul de urbanism este posibil sa fiti instiintata ca aveti nevoie si de un acord al vecinilor.
Deci, vecinii nu va pot opri sa obtineti un Certificat de urbanism, dar asta nu inseamna ca nu veti avea nevoie ulterior de acordul acestora.
In cazul lucrarilor de modificare sau construire de sarpante la imobile de locuinte colective (blocuri) acordul notarial al tuturor proprietarilor cladirii va fi cu siguranta obligatoriu, deoarece invelitoarea este inclusa in cota indiviza a fiecarui apartament. Acesta va fi cerut de primarie prin Certificatul de urbanism alaturi de alte multe avize si acorduri. Vi se va solicita, deasemenea, o expertiza a constructiei, expertiza pentru a carei realizare va trebui sa asigurati accesul expertului in tot imobilul.

arh. Cristina Ioana Graur


Corecta observatia d-lui Adrian Solomon, cu o precizare, insa.. in orice situatie pasii sunt cei descrisi de mine.. chiar si cand solicitarea de masardare totala vine din partea Asociatiei de Proprietari a imobilului, acordul notarial al tuturor proprietarilor este un act impus. Masardare totala sau partiala, nu difera procedura.. Diferenta este doar ca ar fi logic si omeneste ca astfel de lucrari sa se faca unitar. Deasemenea este posibul ca blocul in care locuieste d-na sa aibe deja o sarpanta, d-ei dorind doar sa faca o reconfigurare a acesteia si o extindere a propriului apartament, nu stim.. oricum, pasii sunt aceeasi.. acord notarial sau nimic..

Sursa: http://proiect-arhitectura.ro/

Voteaza:   5 0 Raporteaza abuz


avatar

Adrian Solomon a raspuns pe 20.05.2011, 10:14

Buna ziua,
Foarte la obiect si argumentat raspunsul Dnei. arhitect!  O sa-mi permit sa vin cu niste precizari:
- Certificatul de urbanism este o informare a primariei la solicitarea dvs. de a construi o sarpanta, in care sunt enumerate toate documentele de care aveti nevoie pantru a obtine Autorizatia de constructie. De asemenea aici va fi precizat  si faptul ca puteti sau nu, proiecta si executa o sarpanta partiala deasupra tronsonului de bloc in care locuiti.
- De regula, sarpanta va trebui proiectata si construita unitar pe tot blocul.
-Daca obtineti permisiunea de a proiecta si construi numai pe tronsonul Dvs. numai atunci va fi necesar sa solicitati acordul vecinilor de pe tronsonul respectiv, pentru a obtine autorizatia de construire.
Bafta multa si vremuri mai bune!

Sursa: www.apafiltrata.com

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello