Intrebare rezolvata

avatar

Cat costa deschiderea unei crescatorii de fazani?

Buna ziua!

Cat costa sa deschid o crescatorie cu fazani si cum gasesc clientii pentru export? Si cat de avantajoasa este afacerea? Am spatiu, si imi plac foarte mult animalele. Si m-am gandit sa deschid o afacere care sa fie si profitabila. Astept raspuns .

Va multumesc.

A intrebat Roxana Andreea

Raspunsul ales

avatar

Gabriela Boroleanu a raspuns pe 15.08.2008, 15:09

La aceasta intrebare e destul de greu de raspuns,deoarece nu ne dai detaliile cele mai importante si anume:
-daca ai cladirea sau terenul
-ce suprafata are cladirea daca o ai deja si ce utilitati are
-la ce numar de pasari te-ai gandit
In functie de aceste date ai putea primi ceva sfaturi.As dori sa-ti spun ca aceasta afacere implica o mare suma de bani nu numai in amenajarea spatiului dar mai cu seama pretul destul de ridicat al materialului genetic cu care vei popula crescatoria.O familie de fazani costa cateva sute de euro.Parerea mea este ca o crescatorie adevarata care sa aduca dupa un timp profit ar costa aproximativ cateva sute de mii de euro.Ma intreb daca ai acesti bani,sau poate te-ai gandit la vreo finantare?E o afacere buna si mai ales frumoasa,dar cam costisitoare si plina de riscuri,oare iti poti asuma toate acestea?Te pricepi la asta sau vei trata activitatea doar ca pe un hobby pentru ca ,,iti plac animalele".Parerea mea este ca ai putea incepe cu ceva mai lejer,sa investesti mai putin si sa ai un profit imediat.Crescatorie de prepelite japoneze,ouale si carnea sunt din ce in ce mai cautate pentru sanatate in principal iar piata de desfacere exista .Prepelitele sunt mai putin sensibile,si mult mai usor de crescut,iar profitul este bun.Bateriile(custile) sunt peste tot,la fel hrana cat si materialul genetic.Mai gandeste-te si daca mai ai vreo problema nu ezita sa-mi scri.
Cu bine si mult succes.

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Carmen Petrescu a raspuns pe 21.08.2008, 16:35

Trebuie sa infiintati un SRL, avand acest obiect de activitate.

Pentru a infiinta societatea comerciala trebuie sa intocmiti si sa depuneti un dosar la Registrul Comertului; acesta va va elibera certificatul de inmatriculare al societatii.
Dosarul trebuie sa cuprinda:
- dovada rezervarii de denumire a societatii;
- dovada actului de spatiu;
- declaratie pe proprie raspundere a asociatilor si administratorilor,
- cazierele fiscale ale acestora;
- specimen de semnatura,
- dovada depunerii capitalului social,
- actul constitutiv al societatii;
Toate acestea autentificate si inregistrate de catre un notar sau avocat.
In cazul in care nu aveti timpul necesar pentru a va ocupa de intocmirea dosarului puteti imputernici o alta persoana; e bine sa fie o persoana cu studii juridice, de preferinta un avocat sau un consilier juridic.
Din momentul depunerii si acceptarii dosarului la Registrul Comertului, in termen de 3 zile va puteti ridica Certificatul de inmatriculare al societatii, urmand apoi cu acesta, sa va inregistrati la Administratia financiara.

In principiu, daca va descurcati singur cu actele, pentru a le depune la Registrul Comertului, va costa: taxele care se vor plati acolo (aproximativ 400-500 lei) si actul constitutiv al firmei care trebuie atestat de un avocat (aprox. 200-250 lei) SAU certificat de un notar (poate costa mult mai mult deoarece acesta percepe si TVA).

SUCCES!

Sursa: http://www.topavocat.ro/cabinet/79-Carmen-Petrescu

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello