Intrebare rezolvata

avatar

Cum procedez pentru deblocare daca am poprire, cont salarii si cont in care achit rata ?

PFA radiat cu datorie la finante pentru un impozit neachitat, s-a instaurat poprire pe contul personal de salarii si pe contul in care depusesem rata pentru luna martie.

Sfatuiti-ma cum sa procedez. Finantele vor opri datoria din salariu ? Este corect sa-mi blocheze ambele conturi ? Ce trebuie sa fac eu pentru ca raman restanta la rata.

Va multumesc !

A intrebat Danilcenco Manuela

Raspunsul ales

avatar

Adriana Vasilescu a raspuns pe 10.04.2011, 01:54

Sfatul meu este sa va achitati cat mai urgent datoria la Finante,altfel nu scapati de blocarea conturilor si riscati sa aveti in continuare probleme si cu banca unde nu va achitati creditul.
Sa stiti ca nu puteti ocoli executarea organului fiscal,nici chiar daca vorbiti cu angajatorul sa nu va mai vireze salariul pe card. Pentru ca,pasul urmator al celor de la Fisc va fi sa transmita angajatorului titlul executoriu,pentru ca acesta sa va retina din salariu,lunar,cota legal admisa.
Daca aveti o datorie mare,incercati o conciliere cu Finantele,poate obtineti o amanare,sau o esalonare a datoriei,astfel incat sa va ramana bani si pentru banca si pentru "cosul zilnic"

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Ion Vinca a raspuns pe 9.04.2011, 19:47

Să vă plătiți datoria.

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz


avatar

Denisa Lazar a raspuns pe 10.04.2011, 15:25

ESTE FOARTE CLAR DEBITUL DE LA FINANTE TREBUIE ACHITAT (IN FUNCTIE DE ACEST DEBIT ,POATE VA INCADRATI IN ORODNANTA DE ESALONARE LA PLATA )
AR FI O CALE PRIN CARE SA PLATITI DIRECT LA BANCA IN CONTUL DE CREDIT SI NU SA VA ,,TRAGA,, BANII BANCA DIN CONT ,CONFORM CONVENTIEI DAR E PE TERMEN SCUT VARIANATA .
INCERCATI O ESALONARE LA PLATA !

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz


 

avatar

Activ Sorf Consulting a raspuns pe 9.04.2011, 18:28

Pot doar s va spun ca ,potrivit OUG 44/2008 la art 20 alin 1
(1) PFA răspunde pentru obligatiile sale cu patrimoniul de afectatiune, dacă acesta a fost constituit, si, în completare, cu întreg patrimoniul său, iar în caz de insolventă, va fi supusă procedurii simplificate prevăzute de Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei, cu modificările ulterioare, dacă are calitatea de comerciant, potrivit art. 7 din Codul comercial.
Cu alte cuvinte ,persoana fizica autorizata raspunde cu toata averea personala pentru obligatiile sale, nu in limita capitalului social, asa cum se intampla la societatile comerciale.
PFA nu este considerata o entitate solida, putand fi supusa unei proceduri simplificate de dizolvare. Nu prea aveti ce face.Asta e dezavantajul major al PFA

Sursa: http://floresor.blogspot.com/2011/04/despre-pfa.html

Voteaza:   1 1 Raporteaza abuz


avatar

DML - Cabinet Individual Expert Contabil Contabil a raspuns pe 11.04.2011, 09:45

trebuie sa mergi si sa discuti cu ei.

Sursa: http://www.contacafe.ro/

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello