Intrebare rezolvata

avatar

Cum dovedesc ca e valabil contractul de comodat ?

Vreau sa infiintez o intreprindere individuala, iar sediul social sa fie la cumnatul meu cu care voi incheia un contract de comodat.

Este suficient ca acest contract sa fie semnat doar de parti, sau voi fi intoarsa din drum la Registrul Comertului ? Trebuie autentificat la notar ? Inregistrat undeva ? Cum dovedesc ca e valabil ?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

A intrebat Codreanu Victoria

Raspunsul ales

avatar

Ionel Popa a raspuns pe 1.04.2011, 00:26

Buna seara!
Procedura este urmatoarea:
1.Faceti rezervarea de nume-veti primi o dovada care are un nr.
2.Faceti contractul de comodat intre cumnat si intreprinderea individuala asa cum a fost botezata la Registrul Comertului trecand si nr. de rezervare.
Nu e nevoie de notariat.
Succes!

Sursa: http://www.DUPLICOMGRUP.bizoo.ro

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Mihai Agavriloaiei a raspuns pe 1.04.2011, 06:53

Eu am facut contract de comodat pentru sediu social si de la ORC nu mi-au zis nimic. Au spus ca nu trebuie sa fie facut la notar atata timp cat este sub semnatura privata. Contractul este cu valoare zero.

Sursa: http://www.activmob.bizoo.ro

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz


avatar

Florinel Todorut a raspuns pe 1.04.2011, 09:42

Nu trebuie nici un notar, avocat sau altele.....
Semneaza doar partile si e suficient.

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz


 

avatar

Elena Laura Herescu a raspuns pe 1.04.2011, 11:13

Buna ziua,

contractul de comodat este un act valabil sub semnatura privata. Sunt de ajuns semnatura comodantului si cea a comodatarului. Nu aveti nevoie de avocat sau notar.

El va fi insotit de copie a actelor de proprietate ale imobilului si, daca este la bloc, e bine sa aveti si avizul (acordul) asociatiei de proprietari si a vecinilor desi acesta nu se cere in mod explicit( mai bine un act in plus decat unul in minus si sa va respinga dosarul)

De altfel, gasiti informatii complete si pe site-ul ORC in sectiunea " formalitati/intreprinderi individuale".

avocat Laura Herescu
http://www.avocat-consultanta.com

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz


avatar

Cristian Plopianu a raspuns pe 31.03.2011, 23:41

Orce intelegere ( contract de inchiriere, comodat) intre doua persoane si care nu au personalitate juridica amandoua partile( persoana fizica - persoana fizica, persoana fizica - persoana juridica)trebuie inregistrata la un notar public  si declarat la organul fiscal teritorial pentru ca acesta sa produca efect cu implicatii fiscale.Cititi normele de aplicare a codului fiscal dar mai si ganditi ca legea prevede impozitatrea a tuturor categoriilor de venit, iar la contracte de comodat sau inchiriere prevede ca persoana care inchiriaza sau da in comodat realizeaza venituri impozitate cu 16%( iar daca are mai mult de 5 contracte inseamna ca este o activitate independenta chiar daca sunt cu zero) si chiar daca este cu zero se emite decizie de plata anticipat cu suma zero.
Cand toata lumea tipa ca sunt venituri care nu se declara autentificarea la notar este expres necesara mai ales in cazurile cu suma zero deoarece sunt cazuri in care vin la finante persoane care declara ca ei au achitat impozitul aferent dar nu au primit bani ca o intelegere a fost in act si alta verbala si chiriasul a modificat contractul si vrea sa sisteze acel contract, cum legislatia spune ca proprietarul are acest drept nu poate fi impiedicata rezilierea nefiind autentificat la notar.
Deci mare atentie deoarece dvs veti desfasura o activitate economica care prevede respectarea legislatiei contabile si fiscal cu termene si date ferme de plata sau declarare iar ORC nu acepta contracte de comodat fara sa fie autentificate notarial iar finantele nu ia in considerare cheltuiala aferenta daca nu este inregistrat la organul fiscal.

Voteaza:   3 2 Raporteaza abuz


avatar

L M a raspuns pe 31.03.2011, 10:25

trebuie sa fie facut la notar va costa 20 de lei si v-il face notarul asa e cel mai bine. In rest fiind comodat nu trebuie facut altceva. Nu uitati sa cuprindeti in el ca suportati toate cheltuielile cu intretinerea si reparatiile astfel incat sa va puteti deduce cheltuielile cu intretinerea curent gaz, amenajari, asigurare etc.

Sursa: http://www.bizoo.ro/firma/LendTest

Voteaza:   1 1 Raporteaza abuz


avatar

Ec. mst. jurist Chirila Minodora Olga a raspuns pe 1.04.2011, 09:03

nici vb CONTRACTUL decomodat nu se inregistreaza la NOTAR decat ca FITA, moda, banii aruncati in vant, dar daca doriti si aveti ruda un NOTAR (el nu raspunde de continutul actului ci avocatul, el face doar identificarea care nu e cazul exista CF si buletine  dar dvs. sa fi ti sigur ca proprietarul semneaza ) sustineti l , ajutati l.

la finante inca nu se stie exact daca intra si contractul decomodat la cheltuieli daca facturile de utilitati nu vin pe numele  Inteprinderi individuale,ATENTIE contractul decomodat este cu titlu gratuit deci tu nu i dai nimic proprietarului sau pe numele lui  si daca factura de la electrica e pe numele lui atunci el proprietarul trebuie sa declare la finante veniturile platite la ELECTRICA, e ff simplu,DECI  va deduceti cheltuielile pe I.I DAR proprietarul declara veniturile platite in numele lui ca si incasate de el, asta e altceva... ca sa respectati contractul trebuie ca toate ch. sa fie pe I.I. asa ar fi normal,SAU NU LE DEDUCETI dar la noi BIROCRATIA e ff mare.

Voteaza:   1 1 Raporteaza abuz


avatar

DML - Cabinet Individual Expert Contabil Contabil a raspuns pe 1.04.2011, 10:20

asta nu o poti afla decat de la cei de la ONRC. suna la ei.

Sursa: http://www.pelarg.ro/

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz


avatar

Denisa Lazar a raspuns pe 31.03.2011, 17:05

depinde de inspectorii fiscali ,sint cazuri cind nu e nevoie de autentificare la notar (legea nu prevede in mod expres obligativitatea autentificarii ) ,in schimb indiferent ca e sau nu autentificat neaparat inregistrat la fisc,in termen de 30 de zile .

Voteaza:   0 2 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello