Intrebare rezolvata

avatar

Ce impozit se plateste pe imobil apatinand unei persoane fizice cu contract de comodat catre II?

O persoana are o vila in proprietate. Ii schimba destinatia din locuinta in camere de inchiriat in structura turistica cu functiuni de cazare.

Persoana fizica incheie un contract de comodat cu Inreprinderea individuala ca pt. perioada de sezon sa foloseasca spatiu in scop turistic .

Intrebare : La fiscul local ce fel de impozit se va plati pe cladire ?

Impozit pe persoana fizica, juridica, ca agent economic ? Cum este ? Stiut fiind faptul ca intre tipurile de impozit mentionate, diferenta este de 10 ori mai mare !

A intrebat Aderax Ion

Raspunsul ales

avatar

Cristiana Grimberg a raspuns pe 23.02.2011, 19:29

Impozitul pe cladiri( imobile) cade in sarcina proprietarului .Comodatarul nu are  nici o obligatie in acest sens. ( contract de comodat =  contract de dare in  folosinta  cu titlu gratuit ).
Orice persoana care are in proprietate o cladire situata in Romania datoreaza anual impozit pentru acea cladire, exceptand cazul in care prevederile legale stipuleaza altceva.
In cazul persoanelor juridice, impozitul pe cladiri se calculeaza prin aplicarea unei cote de impozitare asupra valorii de inventar a cladirii, cota care se poate stabili prin hotararea consiliului local ( poate fi cuprinsa intre 0,25% si 1,50% inclusiv). Bafta

Sursa: grimberg.ro

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello