Intrebare rezolvata

avatar

Ma poate ajuta cineva cum se calculeaza impozitul pe profit la un magazin I. I. ?

IN ANUL 2010 AM INCEPUT ACTIVITATEA DECI AM FACUT UN STOC DE MARFA DAR CHELTUIELILE CU MARFA RESPECTIVA LE-AM AVUT CAND LE-AM PLATIT FACTURILE.
SCAZAND DIN TOTAL VENITURI TOTAL CHELTUIELI MI-A IESIT PIERDERE ,DAR LA FINANTE MI S-A SPUS CA NU POT IESI CU PIERDERE

A intrebat Nagy Ildiko

Raspunsul ales

avatar

Adriana Vasilescu a raspuns pe 13.02.2011, 22:41

Daca nu ati completat Reg.jurnal de incasari si plati(RJIP), cel mai bine ar fi sa-l completati cu atentie,respectand normele legale in vigoare,ca sa puteti sesiza mai usor unde ati gresit.Dar si mai bine ar fi sa faceti o vizita unui contabil,pentru ca desigur ati gresit la calcule. Stocul de marfa,chiar daca ati platit pentru el in 2010,nu-l puteti considera o cheltuiala deductibila,pentru ca nu se conecteaza unui venit.Din punctul de vedere al acestor stocuri si la Intrep.individ.este ca si la societ.comerciale: se dau pe cheltuieli numai costurile aferente marfurilor vandute. Oricum,sfatul unui specialist la care ar fi bine sa apelati,va costa cu siguranta mai putin decat veti plati daca intr-o perioada viitoare veti avea inspectie fiscala si vor descoperi ca ati gresit. Sincer va spun,consultati un profesionist contabil.
D-na Avasan Bianca-intrep.individuale nu depun Declaratia 392,numai societatile comerciale cu cifra de afaceri pana la 35.000 euro. La intreprinzatorii individuali nici nu exista notiunea de cifra de afaceri,ci doar aceea de venit brut si venit net.

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Manuel Bacila a raspuns pe 11.02.2011, 08:10

Cel mai simplu ar fi sa apelati la serviciile unui contabil. Succes !

Sursa: Program Facturare - http://www.FacturarePRO.ro Program Gestiune Stocuri - http://www.program-stocuri.ro

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz


avatar

Ec. mst. jurist Chirila Minodora Olga a raspuns pe 11.02.2011, 09:09

aici aveti NORMELE codului fiscal privind impozitul pe venit din activitati independente: PFA, I.I. Profesii libere


SUCCES!
http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Cod_fiscal_norme_2011.htm#_Toc244...

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz


 

avatar

DML - Cabinet Individual Expert Contabil Contabil a raspuns pe 11.02.2011, 09:15

din venituri scazi cheltuielile si aplici la rezultat 16%

Sursa: http://www.contacafe.ro/

Voteaza:   1 1 Raporteaza abuz


avatar

Avasan Bianca a raspuns pe 11.02.2011, 08:20

O intreprindere individuala trebuie sa achite un impozit pe profit de 16%, contribuţii la fondul asigurărilor de sănătate de 5,5% şi 0,85% contribuţie pentru concediu şi indemnizaţii, calculate la venitul net declarat.

În cazul în care întreprinderea individuală înregistrează pierdere, aceste contribuţii trebuie plătite la nivelul unui salariu minim pe economie. În plus, mai trebuie să plătească şi contribuţia pentru pensie, de 31% din cel puţin valoarea unui salariu minim pe economie. O întreprindere individuală trebuie să ţină un Registru de încasări şi plăţi şi un Registru de inventar.

Dacă are venituri de peste 35.000 de euro pe an, devine automat plătitoare de TVA şi trebuie să ţină un jurnal de vânzări şi cumpărări. Dacă are angajaţi, intervin obligaţiile declarative şi de plată pentru fiecare salariat. Nu uitaţi să depuneţi la administraţia financiară formularul 392, declaraţia informativă privind livrările de bunuri şi prestările de servicii până pe 25 februarie.
Deci luati toate veniturile scadeti din ele toate cheltuielile si daca va iese profit aplicati 16 %, acea suma o platiti la stat daca va iese peirdere nu platiti.

Voteaza:   0 1 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello