Intrebare rezolvata

avatar

Ce acte sunt necesare sa ofer spre inchiriere un spatiu comercial in apartament propriu ?

Vreau sa ofer spre inchiriere un spatiu comercial in apartamentul propriu. Spatiul respectiv a mai folosit in trecut in folos comercial propriu, are separare curent electric, si intrare separata, nu prin casa scarii. Firma veche este radiata.  

As avea cateva intrebari pentru a clarifica pasii necesari pentru a putea oferi spatiul respectiv spre inchiriere:

1. Trebuie sa infiintez un PFA pentru a da acest spatiu in chirie pt scopuri comerciale, sau ca simpla persoana fizica, proprietar al apartamentului, pot face acest lucru ?
2. Daca infiintarea unui PFA e necesara, va trebui sa obtin acordul vecinilor pentru a da acel spatiu spre inchiriere, sau chiriasul va trebui sa ceara aprobarea vecinilor in functie de activitatea pe care doreste sa  desfasoare?
3. Este necesara separarea spatiului destinat inchirierii de restul apartamentului (ma refer la cadastru, etc.) ? Daca da, ma poate ajuta cineva cu pasii necesari si cu eventualele costuri pe care le implica acest lucru ?

A intrebat Moldovan Iulian

Raspunsul ales

avatar

Carmen Petrescu a raspuns pe 31.12.2010, 09:18

Nu trebuie sa infiintati PFA pentru a inchiria spatiul unei firme.
Se face contractul de inchiriere si se inregistreaza la administratia financiara.
Nu va trebuie cadastru.

Voteaza:   6 3 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Victor Bresug a raspuns pe 31.12.2010, 10:29

Puteti inchiria si ca persoana fizica.
Iar in contract specificati cati metri patrati ii inchiriati.Nu trebuie cadastru.

Voteaza:   5 2 Raporteaza abuz


avatar

Ec. mst. jurist Chirila Minodora Olga a raspuns pe 31.12.2010, 10:46

pentru a l folosi in scop comercial vecini de pe orizontala si verticala si prededintele asociatiei trebuie sa va dea acordul pentru ca cel care va inchirieaza apartamentul sa desfasoare activitatiile prevazute in CERTIFICATUL CONSTATATOR ONRC.TREBUIE sa depuneti la finante declaratia 220 privind venituri din CHIRIE si copie contract de chirie in termen de 15 zile de la incheierea contractului intre parti.

SANATATE!

Voteaza:   5 3 Raporteaza abuz


 

avatar

Nedelcu Paula a raspuns pe 31.12.2010, 13:11

Buna ziua,

1. Ca proprietar al apartamentului aveti libertatea deplina sa-l inchiriati oricui doriti, persoana fizica sau persoana juridica.
2. Dvs., in calitate de proprietar al apartamentului, aveti obligatia sa obtineti acordul vecinilor de pe orizontala si verticala si al presedintelui asociatiei de proprietari, pentru ca firma sa-si poata desfasura in apartament activitatile inscrise la ONRC.
3. Nu este necesar sa intocmiti cadastru.

Succes.
Av. Paula Nedelcu

Sursa: www.paulanedelcu.ro

Voteaza:   5 4 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello