Intrebare rezolvata

avatar

Cam care este investitia pentru stupi de albine ?

As vrea sa ma informez asupra afacerilor cu stupii de albine si produsele apicole.

Cam care ar fi investitia pentru inceput ? Stie cineva cam cata miere se scoate de la o familie de albine pe zi ? Iar costurile de intretinere ? Se pot obtine fonduri europene nerambursabile pentru asa ceva ?

Multumesc anticipat.

A intrebat Roxana Roxana

Raspunsul ales

avatar

Constantin Grigoras a raspuns pe 11.12.2010, 18:00

O investitie de 10000-20000 euro va poate auce in situatia in care sa deveniti un producator de miere care conteaza ( care sa traiasca bine exclusiv din aceasta afacere) , respectiv o prisaca de 100-150 de stupi .
Ca achizitie la nivel de amator va puteti astepta la urmatoarele preturi : 400 lei un stup cu familie de albine si rame cu hrana (miere); 200 lei un stup nou, vertical. Investitiile in stupi si familii de albine sunt doar o parte din necesarul de investitii. Aveti nevoie de inventar pentru recoltarea si conditionarea mierei, daca trebuie sa va deplasati in pastoral aveti nevoie de mijloc de transport etc. Cea mai importanta investitie pe care o puteti face in acest domeniu este cea in instruire. Pe langa parcurgerea unui curs de specialitate si studiul individual al unei bogate bibliografii aveti nevoie mai ales sa va faceti ucenicia pe langa un apicultor cu experienta, pe care sa-l ajutati la activitatile curente si alaturi de care sa ingrijiti cativa stupi ai dumneavoastra.
Va doresc succes !

Sursa: CISA Consulting, office@cisa.info.ro , http://www.cisa.info.ro

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Ionel Popa a raspuns pe 9.12.2010, 09:19

Buna ziua!
Cautati un curs de apicultura in zona dvs si o sa va raspunda la toate intrebarile.Nu costa mult.Este absolut necesar,mai ales daca nu aveti langa dvs pe cineva cu experienta care sa va invete.Bineinteles ca se pot obtine fonduri nerambursabile.
Succese!

Sursa: http://www.duplicomgrup.bizoo.ro

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello