Intrebare rezolvata

avatar

Poate sotul meu sa faca o declaratie la notariat pentru un divort fara partaj ?

Impreuna cu sotul meu am luat decizia sa divortam. Precizez faptul ca nu avem copii.

Ne-am separat de multa vreme si vrem ca divortul sa dureze cat mai putin. Sotul meu nu are nici o pretentie cu privire la bunurile obtinute in timpul casatoriei.

Imi puteti spune, va rog, daca se poate ca sotul meu sa faca o declaratie la notariat, din care sa rezulte ca renunta la orice bun si astfel sa nu mai pierdem timpul cu partajarea sau sa specifice in cererea de divort faptul ca nu doreste sa impartim bunurile ?

In cazul in care este posibil, v-as ruga sa-mi spuneti daca acest lucru ramane irevocabil sau daca se poate specifica pe hotararea de divort.

Va multumesc.

A intrebat Nita Veronica

Raspunsul ales

avatar

Nedelcu Paula a raspuns pe 18.11.2010, 09:54

Puteti formula actiune de divort si partaj solicitand instantei sa dispuna desfacerea casatoriei prin acordul sotilor, partajarea comunitatii de bunuri rezultate in urma casatoriei si iesirea din indiviziune prin atribuirea acestora in lotul dumneavoastra.
Tranzactia asupra partajului bunurilor comune va fi consfintita de instanta prin pronuntarea unei hotarari de expedient.

Av. Paula Nedelcu

Paula Nedelcu

Sursa: www.paulanedelcu.ro

Voteaza:   5 1 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Evelina Minulescu a raspuns pe 18.11.2010, 13:54

Este suficient sa formulati cererea de divort si partaj prin care sa specificati cum vreti sa fie atribuite bunurile (respectiv in lotul dvs), eventual si renuntarea sotului la orice pretentie.
Mai mult, in conformitate cu noile modificari legislative, divortul se va putea efectua si in fata notarului public (aceste reglementari vor intra in vigoare luna viitoare, de principiu).

Av.Evelina Minulescu
av_evelina_minulescu@yahoo.com

Voteaza:   5 1 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello