Intrebare rezolvata

avatar

Se poate obtine licenta de transport pentru PFA sau I.I. ?

Vreau sa stiu daca cu un camion de 7,5 t si una din formele de autorizare PFA sau II se poate desfasura activitate de transport marfa generala pentru alte persoane sau societati comerciale ?

Stiu ca nu se poate sa amgajez persoana desemnata si nici 9000 Euro nu am in cont.

Multumesc anticipat.

A intrebat Iordachescu Nicolae Ion

Raspunsul ales

avatar

DML - Cabinet Individual Expert Contabil Contabil a raspuns pe 29.10.2010, 09:05

iti recomand sa mergi la ARR si sa intrebi. gasesti date de contact pe arr.ro

Sursa: http://www.pelarg.ro/

Voteaza:   3 2 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Aurel Cozma a raspuns pe 28.10.2010, 11:37

Ca PFA sau II puteti desfasura orice activitate clasificata CAEN.
Ca II puteti sa si angajati salariati , care sa va sprijine in realizarea obiectului de activitate.
Pentru detalii privind o eventuala licenta de transport, este bine sa adresati o intrebare prealabila la Registrul comertului.

Voteaza:   3 2 Raporteaza abuz


avatar

Aurel Ioan Cleics a raspuns pe 7.11.2010, 20:29

Ca PFA, puteti sa desfasurati,activitate de transport marfuri, pt, una s-au mai multe societeti comerciale, aveti nevoie de urmatoarele .
1.Sa cautati o sc de. soferi care este acreditata sa instruiasca si sa pregateasca elevi pt obtinerea de "CERTIFICAT DE APTITUDINI PROFESIONALE" aceasta este denumirea dupa legislatia , normelor UE iar la noi in Tara este denuirea de Licenta de pentru Transport, veti parcurge un anumit nr de ore pt a va instrui si pregati sa sustinet un examen proba scrisa, daca reusit sa aprobati acest examen care reprezinta un test cu 100 de intrebari veti primi acest certificat care prescurtat se pronunta CAP.( CERTIFICAT APTITUDINI PROFESIONALE ) care are un termen de valabilitate de 5 ani, dupa 5 ani urmeaza ca sal renoiti dinou dupa ce parcurgeti un nr mai mic de ore de pregatire si la final un alt examen cu un nr de intrebari adica 25 la numar.
2.Vreau sa amintesc ca pt, a obtine aceasta licenta aveti nevoie sa avet in vigoare permis de conducere categoria. C1-C.

3.Aveti nevoie si de o autorizatie de Transport de la ADMINISTRATIA LOCALA care este valabila 2 ani aceasta necesita sa se renoiasca din 2 in 2 ani in schimbul unei taxe locale in Municipiul unde locuiti.
4.Autovehiculele care au masa maxima mai mare de 3500kg care executa activitate de transport marfuri trebuie sa fie dotate cu Tacograf si cu Limitator de viteza printre altele cerinte care prevede legislatia in vigoare.VA DORESC MULT SUCCES.

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz


 

avatar

Crisan Mircea a raspuns pe 21.11.2010, 22:26

            DA SE POATE DESFASURA ACEASTA ACTIVITATE!
   Si acum pas cu pas ce trebuie sa faci:
1. La ORC din judetul de domiciliu vei infiinta urgent o II. Presupun ca din moment ce detii un camion de 7,5 tone, ai permis de conducere de profesionist si deci nu este nici o problema din acest punct de vedere. Alegi ca si cod principal CAEN-4941 TRANSPORTURI RUTIERE DE MARFURI, iar la coduri secundare si alte activitati la care ai calificare sau experienta, nu de alta dar cu o cheltuiala sa poti desfasura mai multe activitati caci altfel daca mai vrei sa lucrezi si altceva, adaugi prin cerere de mentiuni alt cod CAEN  si platesti alti bani si iar te plimbi pe bani la ORC si iar astepti 5 zile lucratoare pana poti lucra ce ai cerut si la urma urmei mai mult te plimbi cheltuind si nu lucrand castigand acesti bani. Daca nu ai permis de profesionist pe II poti angaja pana la 9 persoane si atunci prima persoana angajata este un sofer profesionist care poate conduce camionul tau.
2. Verifici daca camionul are ITP, valabil.( adica inspectia tehnica periodica)
3. Camionul sa aiba asigurarea RCA valabila.
4. Si acum nu trebuie sa ai 9000 euro in cont, ci trebuie sa mergi la ARR pentru a obtine LICENTA DE TRANSPORT pe camion si unul dintre acte se numeste ( Asigurare de risc financiar pe scurt RCF, care se face la valoarea de 9000 euro. Acum ai inteles cei cu acesti bani, este ca si cum ai face asigurare casco la autoturism iar cei de la asigurari o evalueaza la o anumita valoare. ( Te duci la BCR asigurari si iti face aceasta asigurare pe 1 an care costa de la 1,02 %- adica 91,80 euro/an pentru transport intern, 1,11- adica 99,90 euro/ an pentru transport intern si international si 1,20%- adica 108 euro/an pentru transport numai international la valoarea de 9.000 euro.
5. Cand te duci sa faci aceasta asigurare datorita faptului ca esti titularul II poti prin contract de comodat incheiat intre tine ca persoana fizica si II sa folosesti camionul in scopul realizarii activitatii de transport, iar toate cheltuielile cu intretinerea, piese de schimb , asigurari RCA, RCF combustibil le poti inregistra ca si cheltuieli deductibile din veniturile realizate pe II. Sa fii sigur suta la suta ca este asa deoarece am facut o asigurare la un microbus de 16+1 si pentru clientul meu m-am interesat la Directia de Finante care mi-a confirmat spusele, iar pe internet am gasit model de CONTRACT DE COMODAT ( AUTO) l-am listat si in timp ce faceam asigurarea RCF am completat si contractul de comodat in 2 exemplare, iar clientul numai a semnat documentele si s-a prezentat la ARR unde a obtinut licenta de transport pentru persoane intern si international. A costat 99,90 euro/an si are II.
Cand te duci la asigurari sa ai completat si acest contract de comodat pentru ca vei lasa o copie xerox la firma de asigurari iar RCF se face pe II si poti deconta cheltuiala.
   La ORC dupa ce obtii certificatul de inregistrare fiscala sa te declari neplatitor de TVA si vei factura la clienti fara TVA- 24%, deci costuri mai mici.
   Scuza-ma pentru atatea informatii, dar lucrez in domeniu si este pacat sa nu-ti dau informatiile necesare. Ma bucur nespus cand citesc pe net ca sunt oameni care vor sa munceasca si nu ma pot rabda sa nu le dau informatiile de care au nevoie mai ales ca altii iti dau sfaturi din auzite si isi dau cu parerea ca poate e asa sau parca asa. Este exact cum ti-am scris, eu inainte de a oferi informatii legale ma documentez la institutiile abilitate, deci si verific informatia, abia apoi o dau mai departe. Multa sanatate, succes in toate , spor la munca, milioane de km fara evenimente rutiere si Sarbatori fericite.

Sursa: Consultant management, financiar-bancar, asigurari, L19/2000, L76/2002, L53/2003, OG 148/2005 si etc.

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello