Intrebare rezolvata

avatar

Este ilegal sa vand prajituri facute in casa ?

Vanzarea prajiturilor de casa este legala doar daca sunt facute intr-un laborator ?

Banuiesc ca amenajarea costa destul de mult, iar la acte si aprobari nici nu ma mai gandesc.

Taranii care vand la Muzeul Taranului Roman au si ei laborator ?

As dori sa stiu ce acte sunt necesare pentru realizarea unui laborator de cofetarie si de asemenea cum trebuie amenajat ?

A intrebat Mihaela Saboff

Raspunsul ales

avatar

Simona Oprica a raspuns pe 7.10.2010, 14:26

Pai,intrebati-o pe D.na Ana Copos cum a ajuns miliardara din prajituri facute in casa,dat fiind modelul inseamna ca este legal,nu?glumeam binenteles.
Aveti nevoie de autorizatie si avize sanitare evident si de o forma juridica in care sa functionati.

Voteaza:   5 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Ionel Popa a raspuns pe 5.10.2010, 10:38

Buna ziua!
Trebuie sa lamurim un pic lucrurile.Sunt mai multe activitati in discutie,dintre care doua sunt reprezentative:
-productia de prajituri;
-vanzarea de prajituri.
Unitatea de productie este fixa(acel laborator despre care vorbiti) si vanzarea se poate face direct de la laborator sau cu vanzare la puncte mobile(in acest caz veti atasa codul CAEN specific acestui tip de vanzare).Pentru fiecare situatie e nevoie de autorizare la Registrul Comertului, obtinerea autorizatiei de la Primarie, obtinerea avizelor DSVSA,DSP,Mediu,PM,PSI cel putin.Primul este foarte important, pentru ca trebuie realizar un flux specific.De aceea, inainte de orice ar trebui sa mergeti cu schita spatiului la DSVSA pentru a va ajuta sa realizati fluxul(iar in cazul in care spune ca nu se poate realiza fluxul in acel spatiu, sa cautati alt spatiu).
In plus,va trebuie licenta de fabricatie pentru prajituri.Daca vindeti ambalate, va trebuie si certificat de conformitate.
Toate cele bune!

Sursa: http://www.DUPLICOMGRUP.bizoo.ro

Voteaza:   5 1 Raporteaza abuz


avatar

Carmen Petrescu a raspuns pe 5.10.2010, 06:56

Nu este vorba de laborator.
Daca aveti toate avizele si autorizatiile in regula precum si certificatul emis de catre Registrul Comertului, sa functionati sub una din formele de societate prevazute de Codul Comercial (adica SRL. PFA. II, etc.) atunci este perfect legal sa vindeti prajituri facute in casa.

Voteaza:   7 3 Raporteaza abuz


 

avatar

Natalia Obreja a raspuns pe 14.10.2010, 01:59

ciao
eu locuiesc de ceva timp in italia si cu criza am pierdut locul de munca asa ca a trebuit sa-mi inventez unul.pentru un timp am gatit mancare acasa la mine si la ora de pranz o purtam intr-o mica intreprindere vecina cu casa mea si care nu avea o sala de masa.vreu sa-ti spun ca a functionat si banii s-au castigat.in italia am avut nevoie doar de o interpindere individuala in care am inscris ca si cod catering.interesesaza-te bine si gandste-te.imi place ideea ta.bafta

Voteaza:   3 0 Raporteaza abuz


avatar

ana Raluca a raspuns pe 5.10.2010, 12:11

este posibila activitatea pe care o visati insa intr-adevar formalitatile sunt destul de complicate pentru a fi cuprinse prin intermediul unui mail.cei de la muzeul taranului vand ocazional iar dvs doriti sa faceti asta cu titlu de regularitate.daca nu vizati cantitati mari, puteti sa va autorizati cu propriile dotari. dar sigur ca niste avize si un control al acestei activitati trebuie sa existe.(www.pelinari.ro societate de avocatura)

Sursa: www.pelinari.ro

Voteaza:   5 4 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello