Intrebare rezolvata

avatar

Imi dati sfaturi despre o afacere cu cresterea purcelusilor pana in 20 kg ?

As dori sa incep o afacere in domeniul zootehnic. Mai precis m-am gandit sa investesc in cresterea purcelusilor pana in maxim 20 kg.

Credeti ca ar fi ceva tentant pentru consumatorul roman ?

A intrebat Andreea Marin

Raspunsul ales

avatar

Liviana Candea a raspuns pe 25.09.2010, 10:48

ideal era sa va luati cateva purcele de rasa pe care le cresteati intensiv apoi le dadeati la monta ele va faceau purcei si apoi dupa ce ii intarcati ii bagati la vanzare.asa investeati doar in purcele iar purcelusii erau bonus..formati un ciclu..iar le dadeati la monta si purceii  ii vindeati la intarcare..daca vreti sa incepeti cu cateva animale nu este nevoie de mare lucru sau cine stie ce specialist..pe parcurs daca merge treaba si va extindeti luati legatura cu o ferma care se ocupa cu asa ceva si vedeti ce e de facut

Voteaza:   7 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Nick Mandi a raspuns pe 25.09.2010, 07:04

e nevoie de personal de specialitate ing. agrozootehnician ,care trebuie sa aibe notiuni despre hrana animalelor,in cazul dv ,purceii,personal medical ,medici veterinari,tehnicieni veterinari,care sa trateze cu medicatie bolile si paraziti ,etc,spatii adecvate cresterii dar ce e mai important scroafe pentru viitoarele fatari ,ca sa cresti trebuie sa ai porci din fatari de la scroafe  ,ceea ce inseamna rasa ,material seminal, insamintari ,conditii de ambient,hrana specifica scroafelor si purceilor pe virste si greutate in procesul lor de crestere .
Am o solutie pentru dv in cazul ca aveti si capital de dezvoltare a acestui doomeniu ,va ofer purcei la 21 kg ,va axati pe crestere e mai putina bataie de cap si e mai simplu
Oferta  ,furnizorul, e din GERMANIA, ofera purcei de crestere si ingrasare greutate 21 kg,rasa Duroc si Petrain ,pretul germanului cu tot cu transport 50 euro, fara tva ,nu se plateste tva ,va explic pe parcurs
1 tir= 900-1000 capete.- inmandi@yahoo.com

Voteaza:   6 1 Raporteaza abuz


avatar

Ionel Popa a raspuns pe 24.09.2010, 21:38

Buna ziua!
Acordam consultanta de specialitate in domeniu!Va putem ajuta,inclusiv pentru accesarea de fonduri nerambursabile!
Ne puteti contacta la email: duplicomgrup@hotmail.com sau telefon 0753342654,.
Ionel Popa

Sursa: http://www.DUPLICOMGRUP.bizoo.ro

Voteaza:   5 1 Raporteaza abuz


 

avatar

Zaza Dumitru a raspuns pe 27.09.2010, 11:55

Daca vreti sa cresteti purcei va spun ceva despre Porcii Vietnamezi.
Porcul vietnamez este originar din Vietnam si Asia de Sud-Est.
Porcii vietnamezi sunt animale relativ  mici cu picioare scurte, urechi mici si drepte, coada subtire si dreapta.
Au burta mare ajungand uneori pana la pamant, greutatea intre 45-90Kg.  
Acestia sunt crescuti ecologic si au carne fara colesterol. Acum oamenii cauta sa se hraneasca cat mai sanatos.
Ce mananca?
Orice le dai, dar le place la nebunie lucerna, trifoiul si porumbul, la fel ca cel mistret. Sa nu uitam ca provin din salbaticie, din jungla. Acolo ei ce pot gasi?  radacini, muguri,  iarba etc.
La noi gasesc ghinda, alune de copac, iarba , dar noi ii ajutam cu hrana pentru ca  nu sunt liberi sa se descurce prin padure la fel ca si mistretul. Ideal ar fi sa le ingradim o suprafata de teren in limita posibilitatilor si sa-i lasam sa se plimbe , sa pasca, sa umble, sa raschie prin pamant.
Este mai rentabil sa crestem porci vietnamezi decat alte rase . Crescand  intr-un spatiu imprejmuit, nu trebuie  sa avem grija sa le dam 2,3 mese pe zi ca la cei clasici, nu suntem obligati sa-i tinem inchisi in cotet.  In cazul acesta nu mai facem curat dupa ei, nu mai dam banii pe paie , nu mai muncim atata. Ei pasc si se hranesc cu ce gasesc in suprafata ce o ingradim in functie de posibilitati, le putem oferi seara un supliment de ceva ( porumb, resturi, furaje, etc) si apa sa aibe la dispozitie . Iarna mananca si fan uscat. Acesta e un avantaj! Nu avem de lucru cu ei. Daca avem o livada, gradina pe care nu o folosim, o padurice, ii eliberam acolo si cresc singuri, le facem doar un acoperis sa nu-i ude ploaia,  capite cu fan cum pun padurarii la caprioare iarna si atat.
Hranirea porcilor vietnamezi  fata de cei clasici costa cu 70 la suta mai putin  si munca cu 80%.

Sursa: http://www.porcivietnamezi.afaceri-carti.ro/

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello