Intrebare rezolvata

avatar

Ce acte imi trebuie si cat ma costa sa deschid o firma de transport persoane ?

Vreau sa-mi fac o firma de transport persoane pe persoana fizica, am 23 de ani si vreau sa-mi incep propria afacere.

A intrebat Sas Ioan

Raspunsul ales

avatar

Ec. mst. jurist Chirila Minodora Olga a raspuns pe 25.08.2010, 07:23

da eroriile se repeta , stimate DOMN mergeti la PRIMARIE sa vedeti daca au buline TAXI si pe urma aveti de facut multe , nu va luati duba gura OBORULUI, daca PRimaria nu va da bulina faceti PFA sau SRL degeaba.SANATATE!

Voteaza:   4 1 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Nico Nico a raspuns pe 24.08.2010, 13:10

Infiintarea unei firme de transport marfa se face, la fel ca in cazul oricarei alte firme, prin inregistrare la Oficiul Registrului Comertului.
Dupa ce, atat firma, cat si punctul/ punctele de lucru au fost inregistrate la ORC, urmeaza etapa de autorizare pentru functionare, care presupune efectuarea anumitor demersuri.
Managerul de transport este persoana care, conform legislatiei romanesti, va conduce permanent si efectiv activitatea de transport rutier a societatii de transport.
Pentru efectuarea operaţiunilor de transport rutier de marfa sau de persoane operatorii de transport vor desemna, dintre angajaţii lor, una sau mai multe persoane fizice care sa conduca permanent si efectiv aceasta activitate. Pentru aceasta este necesar ca persoanele desemnate sa posede un Certificat de pregatire profesionala, valabil pentru tipul de transport rutier efectuat de operatorul de transport.
Acest Certificat de Pregatire Profesionala este eliberat de Ministerul Transporturilor, prin Autoritatea Rutiera Romana - A.R.R. Certificatul de pregatire profesionala se obţine în urma promovarii unui examen organizat la sediul centrului de pregatire si perfecţionare a personalului din domeniul transporturilor rutiere autorizat, care a organizat cursul pentru persoane desemnate sa conduca permanent si efectiv activitaţi de transport rutier.
Atestatele de transport marfa
Fiecare dintre soferi trebuie sa detina un Atestat de transport marfa.
Pentru obtinerea acestui Atestat soferii trebuie sa urmeze un curs si sa sustina un examen.
3. Licienta de transport - firma
Licenta/ Licentele de transport se elibereaza firmei si nu unei personae, dar unul din documentele cele mai importante ce trebuie prezentate, atunci cand ne pregatim sa facem astfel de demersuri, este Certificatul de Pregatire Profesionala al managerului desemnat sa conduca activitatea de  transport.

Pe langa acest Certificat de Pregatire Profesionala, la dosar se mai depun o serie intreaga de documente, dintre care mentionam:

Decizia de numire a managerului activitatii de transport din care sa rezulte ca persoana respectiva este menagerul activitatii de transport rutier si ca este investita sa exercite atributiile corespunzatoare functiei de conducere;
Certificatul de inmatriculare al firmei de la Oficiul Registrul Comertului;
Actul constitutive al firmei;
alte documente.
ATENTIE !
Am luat cazul concret al unei firme ce isi propune sa obtina licentele pentru desfasurarea activitatii de transport international de marfa, cu camioane de peste 40 tone.
Un reper foarte important, ce nu trebuie scapat din vedere:

Pentru obtinerea licentei de transport societatea comerciala respective trebuie sa faca dovada ca indeplineste conditia de capacitate financiara pentru autovehiculele respective (pentru care se solicita copie conforma) dispunand de un nivel financiar de 9.000 euro pentru primul autovehicul rutier si de 5.000 euro pentru fiecare dintre celelalte autovehicule rutiere;
Dupa cum ati putut deduce din informatiile prezentate mai sus, un detaliu foarte important este si acela legat de existenta, sau inexistenta, autovehiculelor cu care se va face transport la momentul in care se solicita eliberarea licentei de transport pentru firma.
De ce este important acest lucru ? Deoarece, pentru fiecare vehicul in parte se va elibera cate o copie conforma a respectivei licente de transport si, in plus, dovada capacitatii financiare se raporteaza in mod direct la numarul de vehicule.

Licienta de transport se elibereaza pentru o perioada de maxim 5 ani;
Eliberarea licientei de transport se face in maxim 15 zile de la data depunerii dosarului sau in acest termen se comunica in scris refuzul motivate al eliberarii acesteia.
Se depune lista cu toate vehiculele detinute si utilizate.
Sursa: net

Voteaza:   8 0 Raporteaza abuz


avatar

Carmen Petrescu a raspuns pe 25.08.2010, 08:49

Trebuie sa infiintati un SRL, avand acest domeniu de activitate.

Pentru a infiinta societatea comerciala trebuie sa intocmiti si sa depuneti un dosar la Registrul Comertului; acesta va va elibera certificatul de inmatriculare al societatii.
Dosarul trebuie sa cuprinda:
- dovada rezervarii de denumire a societatii;
- dovada actului de spatiu;
- declaratie pe proprie raspundere a asociatilor si administratorilor,
- cazierele fiscale ale acestora;
- specimen de semnatura,
- dovada depunerii capitalului social,
- actul constitutiv al societatii;
Toate acestea autentificate si inregistrate de catre un notar sau avocat.
In cazul in care nu aveti timpul necesar pentru a va ocupa de intocmirea dosarului puteti imputernici o alta persoana; e bine sa fie o persoana cu studii juridice, de preferinta un avocat sau un consilier juridic.
Din momentul depunerii si acceptarii dosarului la Registrul Comertului, in termen de 3 zile va puteti ridica Certificatul de inmatriculare al societatii, urmand apoi cu acesta, sa va inregistrati la Administratia financiara.

In principiu, daca va descurcati singur cu actele, pentru a le depune la Registrul Comertului, va costa: taxele care se vor plati acolo (aproximativ 400-500 lei) si actul constitutiv al firmei care trebuie atestat de un avocat (aprox. 200-250 lei) SAU certificat de un notar (poate costa mult mai mult deoarece acesta percepe si TVA).

Sursa: http://www.afacerist.ro/firma/birou_de_avocat_carmen_petrescu_2558.htm...

Voteaza:   5 0 Raporteaza abuz


 

avatar

Neco Trans a raspuns pe 25.08.2010, 10:59

Depinde de ce fel de persoane este vorba ,daca este de transport persoane in regim de taxi sau de transport persoane national sau international.Pentru taxi este un pic mai complicat deoarece in toata tara sunt blocate licentele de taxi iar celelate trebuie consultat ARR si acolo au toate raspunsurile.

Voteaza:   5 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello