Intrebare rezolvata

avatar

Care sunt autorizatiile necesare pentru functionarea unui magazin de mobila?

Dupa ce am infiintat un SRL.

A intrebat Marin Pitiga

Raspunsul ales

avatar

Carmen Petrescu a raspuns pe 19.05.2008, 16:30

Inteleg ca este vorba de un magazin prin care vreti sa comercializati mobila.
In acest caz este necesar sa infiintati un SRL avand ca obiect de activitate comertul cu astfel de produse.
Pentru a infiinta societatea comerciala trebuie sa intocmiti si sa depuneti un dosar la Registrul Comertului; acesta va va elibera certificatul de inmatriculare al societatii.
Dosarul trebuie sa cuprinda: dovada rezervarii de denumire a societatii; dovada actului de spatiu; declaratie pe proprie raspundere a asociatilor si administratorilor, cazierele fiscale ale acestora; specimen de semnatura, dovada depunerii capitalului social, actul constitutiv al societatii; toate acestea autentificate si inregistrate de catre un notar sau avocat.
In cazul in care nu aveti timpul necesar pentru a va ocupa de intocmirea dosarului puteti imputernici o alta persoana; e bine sa fie o persoana cu studii juridice, de preferinta un avocat sau un consilier juridic.
Din momentul depunerii si acceptarii dosarului la Registrul Comertului, in termen de 3 zile va puteti ridica Certificatul de inmatriculare al societatii, urmand apoi cu acesta, sa va inregistrati la Administratia financiara.
Mult succes!

Sursa: http://www.topavocat.ro/cabinet/79-Carmen-Petrescu

Voteaza:   0 3 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Gabriela Boroleanu a raspuns pe 19.05.2008, 22:54

Stimate domn,
Dupa ce ati infiintat un SRL,trebuie sa gasiti un spatiu corespunzator ca suprafata,mai apoi sa declarati punctul de lucru la finante completand un formular si depunand alaturat copii ale SRL-ului.Dupa acesti pasi ,va adresati Registrului Comertului si acolo ve-ti fi corect informat despre tot ceea ce tine de avize si autorizatii.
Succes va doresc

Voteaza:   0 2 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello