Intrebare rezolvata

avatar

Care sunt pasii ce trebuie urmati pentru deschiderea unui magazin alimentar ?

Situatia sta in felul urmator: unchiul meu are un teren in comuna x; pe o bucata de aproximativ 25 metri patrati din acel teren intentionez sa deschid un magazin.

Cine ma poate indruma (exact pasii care trebuie facuti: autorizatii, contracte, etc.) rog din suflet sa raspunda.

Va multumeesc !

A intrebat Andrei Hriban

Raspunsul ales

avatar

Cristian Nicolescu a raspuns pe 11.08.2010, 09:43

Buna ziua ,

in primul rand trebuie facut un contract de comodat/inchiriere pentru terenul respectiv .
Apoi trebuie sa mergi la registrul comertului sa-ti dea lista de documente necesare pentru infiintare firma .

Apoi ai 2 posibilitati ( parerea mea este ca mai bine construiesti intai spatiul comercial pe persoana fizica - trebuie sa mergi la primarie sa intrebi ce autorizatii ai nevoie pentru constructia magazinului) .

Dupa ce ai reusit sa faci si constructia si firma , trebuie sa vezi de unde cumperi vitrina frigorifica , raftul cu perdea de aer si rafturile comerciale ( Te pot ajuta cu mai multe informatii pentru asta 0722-50.90.66 ) .

Mult succes.

Sursa: http://www.ghiduldecazare.ro ; http://www.bte.ro

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Crisan Mircea a raspuns pe 10.08.2010, 21:10

INTRA PE SITE-UL OFICIUL REGISTRULUI COMERTULUI DIN JUDETUL TAU SI AFLI TOT CE-TI TREBUIE PENTRU A INFIINTA O INTREPRINDERE INDIVIDUALA SI COSTURILE NECESARE. DIN START ITI SPUN CA TREBUIE SA DOVEDESTI CU DIPLOME DE STUDII SAU CERTIFICATE DE CALIFICARE IN MESERIA DE VANZATOR PRODUSE ALIMENTARE SI NEALIMENTARE, ASTFEL NU POTI DESCHIDE NIMIC. COSTURILE SUNT MAI MICI DECAT PENTRU UN SRL SI DE ASEMENEA NU -TI TREBUIE CONTABIL. EVIDENTA SE TINE IN PARTIDA SIMPLA ( UN REGISTRU DE INTRARI -IESIRI SI UN REGISTRU INVENTAR). DACA NU ESTI SALARIAT DU-TE LA AGENTIA DE SOMAJ DE CARE APARTII SI INREGISTREAZA-TE CA PERSOANA IN CAUTARE DE LOC DE MUNCA SI TOT ACOLO SA TE INSCRII LA UN CURS DE CALIFICARE PROFESIONALA IN MESERIA DE VANZATOR PRODUSE ALIMENTARE SI NEALIMENTARE. CURSUL ESTE GRATUIT PENTRU SOMERI SI PERSOANE IN CAUTARE DE LOC DE MUNCA. CA SA FUNCTIONEZI CEI DE LA OFICIUL REGISTRULUI COMERTULUI ITI SPUN DE CE ACTE AI NEVOIE. ITI DORESC SUCCES SI SPOR LA MUNCA.

Sursa: OUG 44/2008 ACTUALIZATA

Voteaza:   3 1 Raporteaza abuz


avatar

Mihaela Ibinceanu a raspuns pe 11.08.2010, 06:20

Buna ziua. Referitor la intrebarea dv. In primul rand nu ati spus daca pamantul este intravilan si daca aveti lumina linga teren, tinand cont de faptul ca va costa foarte mult sa va trageti lumina. De constructie nu se pune problema pentru ca exista casute din lemn care se pot izola termic si va costa mult mai putin decat a construi ceva si atunci nu va mai costa aviz de constructie si decat amplasarea casutei pe acel teren. Trebuie sa va faceti o toaleta si sa aveti apa ( pesemne ca veti lua apa din put ).
Pasul doi trebuie sa va deschideti firma, care trebuie sa aiba un sediu social, dar cel mai simplu este sa va angajati un avocat, el va merge peste tot si mai ales in tribunal pentru a va inregistra societatea. Trebuie sa va ganditi la mai multe nume pentru societate si sa le enumerati pe o lista ca sa nu plati-ti de doua sau de trei ori rezervarea de nume. In rest va va spune avocatul tot ce trebuie sa faceti in continuare si cat va costa toate actele.
Dupa ce va deschideti societatea va duceti la primaria de care apartineti cu punctul de lucru sa depuneti dosarul pentru avizul de functionare. Mai intai trebuie sa platiti o taxa la administratia financiara, trebuie sa aveti contract cu cei care vin sa va i-a gunoiul, pentru mai multe informati legate de aviz le aflati de la primaria comunei. Dupa ce obtineti numarul de inregistrare puteti sa functionati, o sa va vina in vizita cei de la PSI. ETC va vada daca totul este in ordine cu spatiul, etc si dupa aceea veti obtine si celelalte avize.
SUCCES.

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz


 

avatar

Nacu Florin a raspuns pe 10.08.2010, 22:04

Certificat de urbanism (daca puteti construi).
Autorizatie de construire(ptr constructie, chiar si provizorie)
Construirea -amplasarea constructiei
Recunoasterea oficiala a constructiei (proces verbal de receptie)
Racordarea la utilitati
Daca ati construit pe numele unchiului- contract de inchiriere sau comodat
Intre timp, alegeti o forma juridica de functionare: PFA, Intr.Ind.,Srl
Dotati magazinul cu mobilier si utilaje necesare bunei functionari
Luati avizele de functionare(primarie,DSVA,mediu,pompieri...)
Gasiti furnizori pentru produsele pe care intentionati sa le comercializati si aprovizionati magazinul
Succes !

Sursa: http://www.casanacu.ro

Voteaza:   1 1 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello