Intrebare rezolvata

avatar

Ce fel de societate pot sa deschid pentru un atelier de reparatii diverse, neavand firma ?

Pentru aceasta va trebui sa cumpar niste strunguri (eu sunt strungar) si alte masinarii, sa construiesc o hala, etc.

Nu stiu cum ar fi mai bine: sa infiintez intai firma si apoi sa cumpar diverse ? Si ce sa fie - pfa, srl, cu TVA, fara TVA ? Activitatea as dori s-o incep peste aprox. 6 luni.

Daca infiintez firma si nu incep activitatea platesc ceva ?
astept cu nerabdare un raspuns.

Multumesc anticipat !

A intrebat Mirela Corina Arghira

Raspunsul ales

avatar

Tudoran Constantin a raspuns pe 16.04.2010, 12:13

Daca doriti sa faceti doar mici reparatii, diverse, va recomand PFA (Persoana fizica autorizata). DAca doriti un atelier de prelucrari mecanice si montaj, cu angajati, e obligatorie o societate comerciala (cea mai avantajoasa forma pentru intreprinderi mijlocii e SRL). O SRL (Societate cu Raspundere Limitata) va expune insa IMPOZITULUI FORFETAR pe care il veti plati obligatoriu indiferent de activitate si de venituri. DAca pentru inceput veti lucra doar dvs., va recomand PFA. Puteti oricand daca treaba merge si doriti sa angajati, sa va faceti un SRL - ULTERIOR!!! Incepeti cu putin. Loc de crestere e destul! Mult succes!

Voteaza:   6 1 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Manuel Bacila a raspuns pe 15.04.2010, 20:36

Dupa cum s-a mai discutat, in cazul in care nu intentionati sa aveti angajati atunci cea mai buna forma ar fi PFA, deoarece costurile de infiintare sunt mai mici si contabilitatea mai simpla deci si mai ieftina. In acest caz insa va trebui o pregatire profesionala care sa ateste ca puteti sa prestati aceste servicii. In cazul contrar, nu aveti pregatire sau doriti sa aveti angajati, atunci puteti alege un SRL. Intr-un caz de mijloc insa puteti merge si pe o Interprindere Individuala. Mai multe informatii veti putea citi printre raspunsurile de pe MegaAjutor.
Cel mai bine pentru dvs ar fi sa deschideti firma / PFAul inainte cu maxim 1 luna inainte de a va apuca efectiv de treaba. In momentul in care v-ati autorizat aveti de platit taxe si impozite. Ca un sfat, daca achizitiile sunt de valoare semnificativa sa sfatuiesc sa va declarati platitor de TVA(inca de la inceput), astfel ca veti putea recupera acel TVA. In caz contrar obtati pentru a nu fi platitor de TVA.

Succes !

Sursa: Program Facturare - http://www.facturarePRO.ro

Voteaza:   4 1 Raporteaza abuz


avatar

Ferencz Tibor a raspuns pe 15.04.2010, 22:30

Pentru a desfasura o asemenea activitate,cel mai bine este un SRL,este totus bine de stiut ca activitatea trebuie sa asigure o continuitate in comenzii DIN PACATE DA ,PLATITI IMPOZITUL MINIM.

Voteaza:   5 2 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello