Intrebare rezolvata

avatar

Cat timp poate sta un SRL fara activitate de la infiintare ?

Buna ziua,
Intentionez in primavara acestui an sa deschid un magazin alimentar in mediul rural.As dori ca pana in momentul inceperii propriu-zise a activitatii, sa infiintez firma, iar punctul de lucru mai tarziu.

Se poate acest lucru,sau punctul de lucru trebuie stabilit inca de la infiintare ? Si atata timp cat societatea nu are activitate pana in momentul alegerii punctului de lucru, am vreo obligatie de natura fiscala in acest sens ? De genul: declaratii, vizite pe la administratia fiscala, contabil, etc.  

Inca o intrebare: Pot fi trecute  mai multe domenii de activitate in certificatul de inregistrare? Orice raspuns imi este de mare ajutor.

Multumesc !

A intrebat Nedelea Costinel

Raspunsul ales

avatar

Mihaela Ibinceanu a raspuns pe 1.04.2010, 21:07

Buna seara.
Daca va deschideti o firma, nu are nici o legatura cu punctul de lucru, decat sa specificati in acte sediul firmei si vorbiti cu avocatul care va face toate demersurile cum este cel mai bine.Eu mi-am deschis deja o firma si inca nu am spatiul pentru magazin. Nu te obliga nimeni sa poti incepe imediat ce ai infiintat societatea, numai ca trebuie sa va declarati la administratia financiara ca nu aveti activitate si sunteti in contabilitate cu o. Ce acte trebuiesc complectate va spun cei de la AD. FINANCIARA. VA DORESC SA AVETI SUCCES.

Voteaza:   4 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Manuel Bacila a raspuns pe 31.03.2010, 23:16

Sfatul meu este sa deschideti firma exact atunci cand aveti totul pus la punct si luati o marja de timp de aproximativ 2-3 saptamani pana ce actele vor fi gata. Daca faceti toate "operatiunile" in momentul deschiderii firmei scapati mai ieftin. Pe certificatul de inregistrare se trece efectiv activitatea de baza insa in statutul firmei puteti trece toate codurile CAEN si sa autorizati cele care credeti ca va ajuta.

Pentru orice firma nou infiintata recomandam FacturarePRO - program de facturare simplu, dar profesional ce se poate testa gratuit 30 de zile ! Descarcati-l Gratuit de pe http://www.facturarePRO.ro

Succes !

Sursa: Program Facturare - http://www.facturarePRO.ro

Voteaza:   7 1 Raporteaza abuz


avatar

Ec. mst. jurist Chirila Minodora Olga a raspuns pe 1.04.2010, 09:41

un SRL poate sa stea fara activitate mult si bine dar ce faceti cu impozitul minim care este pe trimestru de minim 550 lei + declaratii+controale?


sanatate!
http://www.bizoo.ro/firma/olden

Voteaza:   6 0 Raporteaza abuz


 

avatar

Cristian Nicolescu a raspuns pe 1.04.2010, 10:49

Buna ziua,

Ar fi mai bine sa treceti punctul de lucru de la inceputul infiintarii firmei.

In certificatul de inregistrare se pot trece mai multe domenii de activitate ( exceptie facand anumite activitati - asigurari-etc )

Cu bine

Voteaza:   6 0 Raporteaza abuz


avatar

Liviu Sav a raspuns pe 1.04.2010, 09:01

Firma poate sta mult si bine fara activitate, insa drumuri la finante tot trebuie facute trimestrial pt a depune declaratia conform careia firma este fara activitate. Mare atentie la ce treceti in vectorul fiscal in momentul infiintarii firmei. De acolo vi se pot trage multe belele.

Sursa: BROKER de IDEI - http://www.BROKERdeIDEI.ro/

Voteaza:   5 1 Raporteaza abuz


avatar

DML - Cabinet Individual Expert Contabil Contabil a raspuns pe 1.04.2010, 10:51

punctul de lucru il poti face ulterior infiintarii firmei si poti sa treci cte CAEN-uri vrei.

Sursa: http://www.bagamare.ro/

Voteaza:   5 1 Raporteaza abuz


avatar

Ionel Popa a raspuns pe 31.03.2010, 22:24

Buna seara!
Propunerea mea este sa infiintati firma inclusiv punctul de lucru odata,imediat inainte de a incepe activitatea.Orice adaugare la firma(punct de lucru sau obiect de activitate,alte modificari in statut) costa.Punctul de lucru costa aproape ca la infiintare firma.Pe certificatul de inregistrare se pot trece mai multe obiecte de activitate,din care unul va fi principal.E bine sa va ganditi bine dinainte,pentru ca adaugirile ulterioare costa.
De asemeni,magazinul trebuie autorizat la Primarie si scoase avizele de functionare de la DSP,ANSVSA,MEDIU,PSI etc.
Toate cele bune!

Sursa: http://www.DUPLICOMGRUP.bizoo.ro/, http://fonduri-nerambursabile-ip.blogspot.com/

Voteaza:   5 2 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello