Uzufruct viager - intrebari & raspunsuri

 • Care sunt conditile de valabilitate a contractului de intretinere cu uzufruct viager?

  Este valabil un contract de intretinere cu uzufruct viager semnat de transmitator cu 14 zile inaintea decesului sau?

  Mentionez ca acesta se afla sub tratament cu morfina.

  Postat de Oarza Silvia Maria | in Juridic | 29.08.2011, 16:28, acum 2485 zile | 2 raspunsuri

 • Unde se poate anula un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager ?

  Buna,
  bunica mea acuma cativa ani a incheiat un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager, cu sora mamei mele; in contractul respectiv reiese ca bunica mea a primit o suma de bani, contravaloare partii ei din imobil, insa matusa mea nu era in tara la data incheierii acelui act, iar bunica mea nu a citit ce a semnat, i-a fost spus doare in mare ce contine acel contract de catre mandatara matusii mele.

  Bineinteles ca suma aceea de banii nu a primit-o niciodata, sau mai bine zis nici nu a stiut de existenta ei in acel contract pana ce nu am gasit eu acel act.

  Spuneti-mi va rog cum poate sa anuleze acel act bunica mea, iar partea care i-a convenit inainte de semnarea acelui act sa revina in posesia ei ?

  Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

  Postat de Bolcu Ana-maria | in Juridic | 8.05.2011, 18:44, acum 2598 zile | 2 raspunsuri

 • Pot face contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager, intretinere, renta viagera sau donatie ?

  Buna ziua
  Cazul este urmatorul:

  O femeie ( sa ii spunem T.- 66 ani - care inca lucreaza neputand sta locului :) ) cu care tatal meu  este in relatii bune de peste 7 ani (de la decesul mamei mele) doreste sa imi lase mie un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager... actul ar fi asa:
  nu da proprietate mie, doamna sa isi retina uzufructul viager pe o cota parte si sa ii constituie uzufruct viager tatalui meu. Astfel ei doi sa stea linistiti ca nu ii scoate nimeni afara si eu sa fiu linistita ca o sa am o casa (deoarece nu am avut niciodata o casa unde sa locuim)

  Problema este ca T. este casatorita si are 3 copii majori, dar apartamentul (cu 3 camere) este dobindit de catre ea de la parintii ei prin mostenire ... succesiune cred ca este acelasi lucru... in intregime....

  Eu o sa ma imprumut de la un personaj cu 70.000 lei noi si o sa facem un contract de imprumut la notar in care, zicea notarul, ca voi garanta cu toate bunurile mobile si imobile, prezente si viitoare....

  Nu stiu ce sa fac.

  Este destul ca T. sa zica in contract ca a primit banii sau trebuie sa ii trimit prin banca ?
  Trebuie sa declar in contract  de unde am banii ? Sau este destul sa spuna ca a primit azi banii si gata ?

  Sigur o sa fie certuri cu copiii ei, dar ea nu vrea sa le mai dea nimic ca au deja fiecare cate o casa si ea a ramas cu apartamentul asta si vrea sa imi dea mie.

  Nu stiu cum sa fac sa nu poata fi anulat contractul, ca de atacat am inteles ca orice act este atacabil.

  Va multumesc si va pup dulce!

  Postat de Motra Adina | in Juridic | 24.02.2011, 10:55, acum 2671 zile | 2 raspunsuri

 • Cum poate fi anulat un contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager in coditiile date ?

  Buna ziua !

  In anul 2009 luna iulie mama mea a fost convinsa de sora mea sa-i dea casa cu uzu fruct viager ei si sotului ei.

  Mama a stabilit impreuna cu cei din urma sa-i plateasca 30 mii de Euro. Nu numai ca nu i-au dat mamei aceasta suma, dar la nici un an de la inkeierea contractului sora mea a divortat.

  In prezent mama se judeca pe o parte cu cei doi, iar fostul sot se judeca cu sora mea ca vrea jumatate din casa pretinzand ca are dreptul deoarece este coproprietar la imobilul mamei mele.

  Va intreb in ce conditii poate reusi mama sa anuleze acest contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager. Mentionez ca in prezent avocatul surorii mele a suspendat actiunea de partaj intre sora si fostul sot deoarece mama a deschis actiune de anulare a contractului.

  Va multumesc.

  Postat de Firel-marcel Vladescu | in Juridic | 1.12.2010, 14:00, acum 2756 zile | 2 raspunsuri

 • Cum poate fi anulat un act de vanzare-cumparare cu uzufruct viager ?

  Am fost casatorit si am doi copii- un baiat si o fata- sotia mea a fost foarte bolnava si m-a rugat sa facem baiatului un act de vanzare-cumparare cu clauza ca sa stea ea linistita ca o sa aibe cineva grija de mine cand voi ramane fara ea.Asa am facut.Sotia mea a decedat si numai dupa o luna baiatul a plecat de la mine la casa pe care ii facusem acte.

  La inceput se mai interesa de mine, ce fac, daca am de mancare dar in ultimul timp nici macar un telefon nu imi da avand o atitudine foarte distanta fata de mine.Eu nu stau cu nimeni stau singur si e normal sa am pe cineva apropiat langa mine.Mentionez ca fata este casatorita in Arad are doi copii minori iar sotul nu are de lucru si nu are cum sa ma ajute din punct de vedere material.

  Pe langa un om deosebit am pierdut si salariul sotiei si astfel am ramas cu foarte mari datorii mai mari decat primesc eu pensia.Va rog sa ma ajutati cu raspunsul dorit.

  Va multumesc.

  Cu stima,

  Postat de Burghelea Neculai | in Juridic | 8.06.2010, 15:33, acum 2932 zile | 4 raspunsuri

Topicuri similare

  Axello